perjantai 19. elokuuta 2016

Talon ulkomaalaus


Tällä viikolla mieheni vanhemmat olivat kyläilemässä ja pääsin myös osaltani tekemään jotain käytännössä rakennuksella. Listalla olivat talon ulkomaalaus, perussiivous ja saumanauhojen leikkaus. Tämä oli sopivanlaista vaihtelua arkeen ja toisaalta, sain konkreettista perspektiiviä siihen, millaista miehen arjen yksi merkittävä osuus, rakentaminen, tällä hetkellä on. Hän sai taas palan minun arkea hoitaessaan iltarutiinit lasten ja kissojen kanssa viime viikolla eräänä iltana, kun olin keräämässä marjoja. Vaikka molemmat olivat ajatuksen tasolla kuvitelleet, millaista arki on molemmilla, oli tavallaan hyvä vielä todeta se käytännössä.

Sitten siihen maalaamiseen...Talon ulkomaali on vesiohenteista ulkomaalia, joka muodostaa kovan ja kiiltävän pinnan. Edellisen kerran olin maalannut vanhempieni omakotitaloa 17 vuotta sitten, joten maalaamisessa pääsin vauhtiin oikeastaan toisella maalauskerralla, riittävästi maalia, ei kuitenkaan liikaa, yhdensuuntaiset ja pitkät pensselin vedot, tasainen kerros...Siitä se talon ulkomaalaus sitten eteni. Mies ja appi maalasivat myös urakalla ja nyt talon ulkomaalaus on hyvässä vaiheessa, 3/4 on valmis. Tällä kertaa en kaatunut tikkaiden kanssa, kuten 17 vuotta sitten, jotain olen siis oppinut tikkaiden asettamisesta huolellisesti paikoilleen maahan :D.



Talon ulkomaalaus; lopputulosta



Talon ulkomaalaus on kahdelta sivulta valmis ja kahdelta sivulta osin keskeneräinen
Yläkerrassa on lattia valettu ja väliseinät ovat paikoillaan. Menimme miehen kanssa yhdessä uudestaan rakennukselle torstai iltana. Siivosimme rakennuksen sisältä. Tämän jälkeen mies teki sisäseinien porauksia ja minä mittasin sekä leikkasin yläkerran saumanauhoja valmiiksi kirvesmiehelle seuraavalle päivälle.




Seuraavia vaiheita ovat tasoitustyöt ja pian tehdään myös pintakosteuden mittaus lattiasta, jolloin tiedetään laatoitusvaiheen aloittamisen ajankohta.

Viikonloppuja :)






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti