maanantai 12. syyskuuta 2016

Leikkihuoneen matto


Tiedättekö sen tunteen, kun on jo valmis visio jostakin hankittavasta asiasta, mutta sellaista ei kuitenkaan tahdo löytyä? Se, mitä ajattelit löytäväsi helpostikin, löytyykin vaikeasti tai ei ollenkaan. Silloin tulee muuttaa ajatukset vastaamaan tarjolla olevaa valikoimaa vastaavaksi ja visioida uudestaan.

Sunnuntai iltana lasten mennessä nukkumaan aloin kartoittamaan alustavasti mattovalikoimaa tulevaan kotiin netissä. Aluksi etsin mattovaihtoehtoja yläkerran aulaan sekä lasten leikki- ja makuuhuoneeseen. Leikkihuoneen tapettiseinä tulee olemaan väriltään keltavalkoinen ja makuuhuoneen tapettiseinä mustavalkoinen. Nykyään on tarjolla paljon erilaisia puuvillaisia räsymattoja. Leikkihuoneen osalta olin haaveillut räsymatosta, jossa on keltaista, valkoista, harmaata ja mustaa. Minulla oli siis ajatuksissa jo, millainen se olisi ja ajattelin sellaisia löytyvän helpostikin, mutta toisin kävi ... Löysin kuitenkin ihania mattovaihtoehtoja eli toisin sanoen visioin uudestaan.

Yksi erittäin potentiaalinen vaihtoehto on Vallilan Marjaniemi räsymatto, jossa on harmoniset ja puhtaat sävyt. Tämä ei ole kuitenkaan sävyltään niin tumma ja rouhea, mitä olin ajatellut, mutta erittäin kaunis ja ajaton vaihtoehto ja se sopisikin yhtenä vaihtoehtona lasten leikkihuoneeseen tai yläkerran aulaan. Se kokoaisi hyvin yhteen yläkerran värimaailman raidoituksessaan. Siinä on mukana myös ripaus kalanruoto kuviota.



Vallilan Marjaniemi räsymatto, lasten leikkihuoneen matto vaihtoehto

Toisaalta lasten leikkihuoneen matto vaihtoehtona toimisi sopisi myös pelkistetty musta- tai harmaasävyinen matto, jolloin muulla sisustuksella, kuten maalauksilla ja printeillä saisi lisää keveyttä ja värejä sisustukseen keltavalkoisen värisen tapetin lisäksi. Esimerkiksi Formella on harmaasävyinen Saari-räsymatto, jossa on harmaan värin lisäksi myös mustaa ja valkoista. Vastaavasti ruotsalaisen yrityksen Himlan mallistosta löytyy kokomusta puuvillamatto, Särö.

Formen Saari-räsymatto

Himlan Särö puuvillamatto

Nämä vaihtoehdot ovat hyvä pohja tuleviin mattoetsintöihin, joita tulee jatkaa vielä lähitulevaisuudessa eri huoneiden osalta. Sopivien mattojen etsiminen on kiinnostavaa, mutta myös oman aikansa ottavaa puuhaa. Onneksi mattojen hankinta ei ole kodin hankinnoista akuutein, vaan niitä ehtii kartoittaa myöhemminkin ja täydentää sisustusta niiden myötä ajan kanssa.

Syksyistä viikon alkua teille lukijat <3!

* Kuvat ovat lainattu ja niiden lähdelinkit löytyvät tekstistä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti