tiistai 20. syyskuuta 2016

Rakentamisen loppukiri


Perheessämme on alkanut rakentamisen loppukiri; rakentamista on takanapäin kohta viisi kuukautta ja edessäpäin kaksi kuukautta eli karkeasti laskettuna jäljellä on enää noin 1/3 osaa talon rakennusprojektista. Toki kodin valmistumisen jälkeen riittää myös puuhattavaa; autokatos / varaston ja puuvajan rakentamista sekä pihan suunnittelua, mutta niiden aika koittaa hieman myöhemmin.

Kuten aiemmin kerroinkin, tulisija on nyt muurattu paikoilleen muurarin toimesta ja odottelee laatoitusta. Talon sisätilojen seinät ovat hiottu ja pohjamaalattu miehen toimesta. Lisäksi alakerran lähes kaikki huoneet ovat saaneet jo ensimmäisen kerroksen lopullista pintamaalia. Harmaan ja valkoisen sekä mustan sävyt ovat siis päätetty. Harmaan osalta päädyimme vaaleampaan harmaaseen vaihtoehtoon.





Alakerran kylpyhuoneen seinät ja kodinhoitohuoneen seinät ovat tasoitettu sekä pesuainelokerikko tehty kirvesmiehen toimesta. Yläkerran kylpyhuoneen seinät ovat levytetty. Kosteiden tilojen katot on koolattu ja seinät primeroitu. Tekninen tila on vesieristetty ja laatoitettu. Lisäksi maalämpöpumppu on saapunut ja asennettu paikoilleen käyttöä varten.

Tällä viikolla rakennukselle saapuu pintakosteuden mittaaja, jolloin pidetään sekä peukut että varpaat pystyssä sen suhteen, että laatoitustyöt pystyttäisiin aloittamaan ensi viikolla. Kalusteiden lopullinen tarkistusmittaus tehtiin tällä viikolla ja kuuden viikon päästä saapuvat jo kiintokalusteetkin. Päivien ja viikkojen vieriessä tätä tahtia, voisi sen ajankohdan sanoa olevan käsillä jo siis aivan kohta :)!






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti