sunnuntai 20. elokuuta 2017

Pihan suunnittelua

Kävimme asuntomessuilla perinteisesti myös tänä kesänä, josta haimme ideoita ensisijaisesti terassin ja pihan suunnittelua varten. Mikkelin asuntomessukotien piha-alueilla oli käytetty runsaasti kunttaa nurmen sijaan, joka onkin helppohoitoinen ja luonnonmukainen vaihtoehto. Messuilta sai hyviä ideoita ja ajatuksia istutuksista sekä terassista ja sen värityksestä pihan suunnittelua ajatellen. Erityisesti pidin yhden asuntomessukohteen pihalla olevasta kasvilaatikosta, jollaista toivoisin pienemmässä muodossa kotipihalle myöhemmin tulevaisuudessa.

Ohessa on muutamia kuvia asuntomessukotien pihoista, joista toivottavasti saatte myös inspiraatiota.






Kiviasetelma

Kasvihuone ja istutuslaatikko
Pihallamme ovat työn alla autokatos ja sen yhteydessä sijaitseva varasto, joiden rakentaminen alkaa olla loppusuoralla. Seuraavaksi vuorossa ovat kaivuutyöt syyskuussa, jolloin pihalla olevat loput kivet siirretään taka- ja sivupihan pengerryksiin sekä etupihalle. Samassa yhteydessä piha-alue tasoitetaan. Viime keväänä maatöiden yhteydessä isoimmat kivet piilotettiin autokatoksen perustusten alle maan uumeniin. Mullat levitellään ja nurmi kylvetään säävarauksella mahdollisesti tänä syksynä. Pihamme on hyvin luonnonmukaisessa tilassa tällä hetkellä, kuten seuraavista kuvista voi huomata :).




Takapihan pengerrys

Sokkeli kivetettynä

Viimeisessä vaiheessa taka- ja sivupihalle rakennetaan terassi, joka on mahdollisesti L-muotoinen. Tällöin terassi muodostaa yhtenäisen oleskelualueen. Terassin väritykseen haimme ideoita asuntomessuilta. Terassi tulee olemaan väriltään todennäköisesti tummanharmaa. Takapihan terassille rakennetaan portaat, joita pitkin voi käydä alas takapihan nurmelle. 

Porrasmalli ideointia takapihalle; asuntomessut Seinäjoki 2016

Pihan suunnittelussa tärkeitä elementtejä ovat lasten hiekkalaatikon ja trampoliinin sijoittaminen takapihalle sekä ulkotarhan rakentaminen kissoillemme. Ulkotarha rakennetaan todennäköisesti ensi keväänä. Tällöin täpläturkit pääsevät nauttimaan ulkoilmasta aiempaa useammin ja pidempiä ajanjaksoja kerrallaan :).





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti