torstai 21. heinäkuuta 2016

Kesäloma- ja rakennuskuulumisia


Aika on kulunut todella nopeasti viime kuukausina maaliskuusta tähän päivään saakka. Kevättalvella ajattelimme, että vielä 8 kuukautta mahdolliseen muuttoon jäljellä! Nyt taas tuntuu siltä, että rakentamisen eri vaiheet ja lopulliset päätökset niihin liittyen etenevät todella nopeasti viikkojen vieriessä. Maaliskuussa tontilla kaadettiin puut ja tästä oikeastaan käynnistyikin konkreettinen tekeminen tontilla. Arki on koostunut rakentamisesta, töissä käymisestä, kodin suunnittelusta, pienten lasten ja kissojen kanssa touhuamisesta ja arkisista askareista eli ei ihme, että viikot vierivät nopeasti. Myös tulevan markkinoinnin pro gradun kirjoittaminen alkaa olla jopa päivittäin jollain tasolla mielessäni, sillä opinnot jatkuvat syksyllä.

Viimeisen lukuvuoden suunnittelua on ollut ilmassa
Tällä hetkellä mies on kesälomalla ja hän on viettänyt pitkiä päiviä rakennuksella. Arjen katkaisemiseksi teimme perheen kanssa pienen kesälomareissun Turkuun viikonloppuna, jossa kävimme Muumimaailmassa ja Kupittaan seikkailupuistossa. Perjantaina ajomatkan aikana satoi vettä kaatamalla, mutta lauantaina ja sunnuntaina oli ihanan aurinkoista ja lämmintä. Turku on todella kaunis kaupunki, jossa riittäisi tekemistä ja nähtävää viikoksikin kesällä. Suosittelen erityisesti myös Muumimaailmaa kaikille kiinnostuneille; hyviä näytöksiä, viihtyisä ja vihertävä alue ja ihanat hahmot. Esikoinen oli innoissaan paikasta :). 


Pikku Myyn lisäksi toinen henkilökohtainen suosikkini Nipsu :)

Muumitalo

Kallioista seutua, ihana meri pilkottaa puiden takana
Viikonlopun vieton jälkeen ajoimme suoraan isovanhempien kesämökille pariksi päiväksi, jossa kissamme olivat lomailemassa matkamme ajan. Tuli käytyä mustikassakin, mutta saalis jäi poikkeuksellisesti odotettua pienemmäksi tällä kertaa. Yleensä mökiltä on löytynyt mustikoita paljon, mutta tänä vuonna niitä täytynee etsiä myös toisaalta.

Mustikassa ja mies tapansa mukaan hulluttelemassa :D

Palattuamme reissusta jatkui arki rakennuksella ja kotona. Rakentaminen etenee aikataulussa tällä hetkellä. Toiveenamme on päästä muuttamaan marraskuussa, jos lattia on kuivunut odotetusti siihen mennessä. Viimeisten kolmen viikon aikana on tapahtunut todella paljon. Kosteat tilat on muurattu kirvesmiehen toimesta, pesuainehyllyä lukuun ottamatta, jonka vaihtoehtoisia malleja olen pyöritellyt mielessäni. Kiitos vaan kärsivällisyydestä kaikki osapuolet :D! Kirvesmies teki ja mieheni avusti alakerran koolauksessa. Mies on villoittanut koko välipohjan alakerrassa. Kirvesmies rakensi alakerran väliseinärungot ja väliseinät paikoilleen. Nyt tilat voi siis havainnoida kokonaisuudessaan!

Tulevan kodinhoitohuoneen muurattua seinää

Näkymä tulevaan kodinhoitohuoneeseen ja kylpyhuoneeseen ennen väliseinän rakentamista

Villaa ja yksi vasara :D

Alakerran katon koolausta ja villoitusta
Tuleva porrasaukko ja väliseinien rungot ympärillä
Mies on teipannut yläkerran katon höyrynsulkumuovien saumat ja pakkeloinut alakerran levyseinät. Yläkerran katon koolauksen teki kirvesmies, jota mieheni avusti. Myös reikä piipulle välipohjaan on tehty. LVI työt ovat valmiina lukuun ottamatta katon läpivientejä. Kirvesmies ja mies asensivat telineet maalausta ja ulkovuorauksen asentamista varten talon ympärille ulos. Nyt talon elementtien saumat on laitettu ulkovuoraus paneelilla ja yksi päätyseinä on maalattu mieheni ja hänen isänsä toimesta. Eli kolme seinää odottavat vielä lopullista maalipintaa sekä koriste- ja nurkkalistojen asentamista. Mies tulee villoittamaan yläpohjan yläkerrassa ja pakkeloimaan yläkerran levyseinät tällä viikolla.

Päätyseinä maalattu ja saumat paneloitu

Kylpyhuoneen muuraus

Kuvaa väliseinistä, näkymä tulevaan tv-huoneeseen

Yläkerran yläpohja odottaa villoitusta

Tässä tiivistetysti, mitä kaikkea on viimeisten viikkojen aikana tapahtunut. Mukavaa viikonlopun odotusta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti