torstai 14. heinäkuuta 2016

Seinäjoen asuntomessut, seinäpinnat


Viime vuosina olemme käyneet kesäisin usein asuntomessuilla; Kokkolassa, Kuopiossa, Jyväskylässä ja viimeisimpänä pikainen pyrähdys Vantaalla. Tänä vuonna teimme reissun kahdestaan Seinäjoen asuntomessut alueelle alkuviikosta, josta haimme vinkkejä tulevan kotimme sisustamiseen ja pihan laittamiseen. Messupäivä oli lämmin ja messujen ollessa vielä alkutaipaleella oli siellä paljon ihmisiä. Seinäjoen asuntomessuilla keskityimme sisustamisen osalta erityisesti kylpyhuoneen ja saunan materiaaleihin sekä väreihin. Lisäksi mielenkiinnon kohteena olivat makuuhuoneiden lattiamateriaalit ja seinäpinnat. Kerron teille asuntomessujen annista useammassa postauksessa ja siitä näkökulmasta, millaista inspiraatiota olemme messuilta saaneet kodin sisustamiseen ja pihaan liittyen.

Yleissilmäyksenä voi todeta, että taloissa oli erityisesti esillä paljon mustaa ja valkeaa värimaailmaa. Lisäksi puumateriaalia oli tuotu pehmentämään sisustusta useassa eri kohteessa. Ennen messuvierailua olimme harkinneet yhden seinän maalaamista mustaksi makuuhuoneessamme. Halusimme kuitenkin nähdä vastaavia toteutuksia messutaloissa, jotta tietäisimme haluaisimmeko toteuttaa sen käytännössä. Seinäpinnat messukodeissa, jotka ovat saaneet yllensä mustaa väriä, näyttivät tyylikkäiltä. Musta seinä makuuhuoneessamme on siis erittäin varteenotettava vaihtoehto :).

Kohde 32, Keittiömaailman Suola ja Pippuri: makuuhuoneen musta seinä

Kohde 33, Lumiance talo: makuuhuoneen musta seinä
Kohde 19 Honka Markki: makuuhuoneen musta seinä



Kohde 35, LKV vaisto: makuuhuoneen musta seinä
Seinäjoen asuntomessut taloissa oli myös paljon maanläheisiä, kuten harmaan erilaisia sävyjä. Lastenhuoneissa harmaata, mustaa ja valkeaa oli yhdistettynä kirkkaisiin, kuten keltaiseen tai pastellin sävyihin. Tällaiset huoneet yhdistyivät harmonisesti talon muihin huoneisiin ja sisustukseen. Messuilta löytyi myös pilkku- ja pallokuosisia tapetteja, joista pidin erityisesti pilkkufriikkinä :). Olemme harkinneet tulevan kotimme lastenhuoneisiin tehosteseiniä, joihin tulee yksi maali- tai tapettipinta. Myös seinämaalaus on yksi vaihtoehdoista. Sävymaailma tulee noudattamaan kodin muiden seinäpintojen sävyjen linjaa yhdistettynä raikkaisiin väreihin.

Kohde 39 Hartmankoti Salmiakki: seinäpinnat



Kohde 25 Cobo: seinäpinnat

Kohde 30 Hartmankoti Ruutu

Sympaattisena yksityiskohtana mainittakoon, että lapset ovat saaneet suunnitella liikennemerkkejä Seinäjoen asuntomessuille. Oheinen liikennemerkki olisi hyvä tulevan kotimme läheisyyteen; "varo urheaa kissaa". Toinen kissoistamme, Fasu, pyrkii usein karkailemaan ja vastaavasti poikakissa Tiki, rakastaa kiipeilyä puihin, katoille ... eli kaikenlaisia sisustusvinkkejä löytyi :). Kokonaisuudessaan pidin messuista paljon, alue on kaunis ja talot sekä pihat viimeisteltyjä. Palaan messujen antiin vielä uudestaan myöhemmin!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti