sunnuntai 31. heinäkuuta 2016

Rakennusähkyä ilmassa


Ensimmäistä kertaa totesimme mieheni kanssa tällä viikolla, että koemme molemmat rakennusähkyä. Kulunut viikko oli helteinen, mikä on Suomen lyhyen kesän suhteen ihanaa, mutta rakennuksella lämpimät säät taas tuovat haasteita erityisesti villoitusvaiheessa. Mies kuitenkin sai yläkerran yläpohjan villoituksen maaliin saakka haasteellisista olosuhteista huolimatta. Lisäksi mies villoitti alakerran väliseinät, jonka jälkeen kirvesmies asensi väliseinälevyt paikoilleen.

Alakerran televisiohuoneen villoitusta

Porrasaukon villoitusta


Villoitusta, näkymä kodinhoitohuoneeseen

Väliseinälevyt paikoillaan
Tilasimme autokatos/varaston kattotuolit, jotka saapuivat tällä viikolla tontille. Nyt ne odottavat vapaata ajankohtaa työn aloittamiseksi. Muurari kävi rakennuksella muuraamassa piipun paikoilleen. Myös sähkötyöt on tehty loppuasennusta vaille valmiiksi alakerrassa. Mies eristi yläkerran läpivientien ympärykset ja käsitteli primerilla yläkerran lattian kahteen kertaan. Yläkerran lattialämmityksen asensivat mieheni ja siskoni mies yhdessä lauantaina, joka toimii yrittäjänä alalla Päijät-Hämeessä.

Yläkerran lattialämmitys valmiina

Piippu muurattu paikoilleen

Rakennusähkyä aiheuttavat myös tulevat kaakeli- ja maalivalinnat. Olemme käyneet asian tiimoilta yhdessä rautakaupassa tällä viikolla. Ensi viikolla suuntaamme katsomaan kaakeleita vielä pariin liikkeeseen. Meillä oli selkeä visio kaakeleista rakentamisen aloitusvaiheessa; mitä sävymaailmaa tulee kylpyhuoneisiin, kodinhoitohuoneiseen, keittiöön ja eteiseen. Olemme kuitenkin pohtineet myös muita vaihtoehtoja, mutta nyt palanneet alkuperäiseen suunnitelmaan. Tästä ja asuntomessujen kylpyhuone annista kerron teille lisää seuraavassa kirjoituksessani :).

Rakennusähkyä ilmassa; Ensimmäiset mallikappaleet harmaista kaakelivaihtoehdoista

Lopuksi vielä kuva ensimmäisestä hankinnasta tulevaan kotíin, säilytyskorit takkapuita varten sisälle ja ulos terassille. Puiset korit tuovat  kontrastia ja lämpöä tulevan kodin valkoiseen, mustaan ja harmaaseen värimaailmaan. Tyttökissa Fasu halusi tulla myös poseeraamaan sunnuntai kuvaan, jolloin korit saivat väistyä tieltä. Tämä neiti osaa ainakin ottaa rennosti löysin rantein :).

Korit takkapuita varten
Fasu tyttöbengali nauttii loikoilusta <3





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti