torstai 13. lokakuuta 2016

 Lopullista pintaa


Rakennuksella tehdään lopullista pintaa tällä hetkellä. Tämä on mielenkiintoinen vaihe, kun näkee sen todellisena, mitä on yrittänyt kuvitella mielessään eli millaiselta esimerkiksi jokin maalinsävy näyttää seinällä ja kyseisessä tilassa. Eniten harmaita hiuksia aiheutti harmaan sävyn valinta. Lopputulos on kuitenkin mieluinen, kaunis vaalean harmaa, olematta kuitenkaan siniseen vivahtava. Pidän myös kovasti mustasta maalista tehosteseinällä.  Seinäpintojen osalta kaksi seinää tapetoidaan loppuvaiheessa. Yläkerrassa sisäkattojen paneelit on asennettu ja alakerrassa asennus on käynnissä parhaillaan.

Lopullista pintaa seinillä



Alakerran kylpyhuoneen ja vessan seinät ovat laatoitettu. Odotus ja jännitys palkittiin, sillä tykkäämme näistä kaikista laatoista valtavasti! Alakerran kosteiden tilojen tehosteseinien tummanharmaa betoninen laatta on sävyltään tasaisempi, kun taas yläkerran tehosteseinän harmaa laatta on sävyltään eläväisempi. Valkeiden laattojen saumat on täytetty sauma-aineella ja tumman harmaiden väristen laattojen saumat tullaan tekemään hieman myöhemmin. Myös yläkerran kylpyhuoneessa tehdään lopullista pintaa tällä hetkellä, jossa seinien laatoittaminen on vaiheessa.

Alakerran kylpyhuoneen tehosteseinä

Alakerran kylpyhuoneen tehosteseinä

Lopullisia pintoja: alakerran vessan seinät on laatoitettu

Yläkerran kylpyhuone

Lattioiden pintakosteuden mittaaja saapuu rakennukselle uudestaan ensi viikolla. Useat alalla työskentelevät ja rakentajat ovat sanoneet, että tämä kesä on ollut haasteellinen lattioiden kuivamisen suhteen, joten nyt pidetään kovasti peukkuja pystyssä ja toivotaan, että mittari näyttää toivotunlaista tulosta!

Materiaalit tulevaan kotiin ovat lähes kokonaisuudessaan valittu, kylpyhuoneen seinäpaneelia lukuun ottamatta, joka mahdollisesti myös vaikuttaa tulevan saunan sävymaailmaan. Tänään kävin hakemassa erilaisia paneelivaihtoehtoja näytteeksi. Kodinhoitohuoneen paneelin valintaprosessi on ollut monivaiheinen, huh huh ... tästä aiheesta lisää hieman myöhemmin :).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti