tiistai 25. lokakuuta 2016

Rakentaminen loppusuoralla

Rakentamiseen on sisältynyt niin iloisia uutisia kuin haasteitakin viime viikkoina. Lattioiden pintakosteuden mittaaja kävi rakennuksella toistamiseen ja saimme iloisia uutisia eilen; lattiat ovat kuivuneet ja lattiahommiin pääsee käsiksi! Mutkiakin on ollut kuitenkin matkassa lattian pintamateriaalien suhteen. Viime viikolla saimme kuulla harmillisen uutisen, että vinyylin aiemmin olleen viikon toimitusajan sijaan lattiamateriaalia saakin aikaisintaan marraskuun lopussa tai joulukuun alussa :/! Kävimmekin kartoittamassa  erilaiset lattiavaihtoehdot uudestaan paikallisissa liikkeissä ja kiikutimme saamamme mallipalat eri vaihtoehdoista rakennukselle viikonloppuna; osa vaihtoehdoista taittoi punertavan sävyyn ja osa vihertävään sävyyn luonnonvalossa. Mieluista vaihtoehtoa aiemmin suunnittelemallemme lattiamateriaalille ei löytynyt, joten päädyimme pitämään kiinni alkuperäisestä vaihtoehdosta. Näin lattia tulee olemaan materiaaliltaan ja sävyltään varmasti mieluinen sen ollessa keskeinen elementti kodissa. Onnea oli kuitenkin myös  matkassa, saimme vinyylilattiaa sen verran, että saamme alakerran valmiiksi ja pääsemme muuttamaan marraskuun lopussa uuteen kotiin. Yläkerta on asumiskelpoinen mahdollisesti jo myös marraskuun lopussa, viimeistään kuitenkin joulukuun alussa viimeisen lattiaerän asentamisen jälkeen.

Koti on ulkopuolelta terassien kattojen asennuksen jälkeen valmis

Koti on maalattu kokonaan ulkopuolelta valmiiksi ja nyt on asennettu viimeisetkin puuttuvat listat paikoilleen. Lopullinen ulko-ovi on myös asennettu. Sisällä on laitettu kattolistat osittain ja ikkunoiden listoitus on vaiheessa. Tulisija saa lopullisen pintansa tällä viikolla. Viimeinen sisustamiseen liittyvä rakentamisen päätös on käsillä; kodinhoitohuoneen paneeliseinän kohtalo. Alkuperäinen suunnitelma oli laittaa kodinhoitohuoneen toiselle seinälle kirkas vahattua virepaneelia, jota näimme asuntomessuilla kesällä. Jokin aika sitten selvisi, että kyseistä sävyä ei kuitenkaan enää valitettavasti valmisteta, joten paneelit nousivat pintaan uudella tasolla. Virepaneelien eri sävyjen lisäksi hain mallikappaleen sormipaneelista liikkeistä. Nyt lopullisiksi vaihtoehdoiksi ovat valikoituneet  valkoinen ja kuultavan hiekan sävyinen virepaneeli, joka on puunsävyinen kuten aiemmin vaihtoehtona ollut kirkas vahattu paneeli. Molemmat näistä ovat omalla tavallaan kauniita ja ajattomia.

Khh, sauna ja kh lattialaatta ja paneelivaihtoehtoja


Tuleva muutto tuntuu epärealistiselta ajatukselta, en tiedä vaivaako tämä muitakin rakentajia tässä vaiheessa? Ehkä projektin tulevan päätöksen ymmärtää vasta, kun nykyisen väliaikaisen kodin avaimet on luovutettu ja ensimmäinen yö on nukuttu uudessa kodissa. Lopuksi taas pieni sisustamisen asia...olen hurahtanut vihreään väriin, joka nyt näyttelee merkittävää osaa trendiväreissä viininpunaisen, konjakin ja sinisen lisäksi. Onni, että seinissä on jo maalit tai yksi seinä saattaisi jopa olla vihreä, jos saisin asiasta päättää yksin ;). Tämä villitys voi olla osaltani nopeastikin ohimenevä, joten vihreää väriä voi ihailla esimerkiksi piensisustuksen ja kynttilöiden muodossa sopivana mausteena muulle sisustukselle.

PS. Blogi on päivittynyt aiempaa verkkaisemmin tekstin muodossa kiireisen arjen vuoksi toistaiseksi, mutta kuulumisia kuvien muodossa voi seurata myös Instagramin kautta :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti