perjantai 16. joulukuuta 2016

Uusi koti

Blogi on viettänyt tekstin muodossa hiljaiseloa kiireisen syksyn vuoksi. Rakentamisprojektin ja perheen lisäksi aika on kulunut opintojen loppuvaiheiden parissa. Olen kuitenkin kaivannut blogiin ääreen paljon ja halusinkin kertoa kuulumisiamme.

Uusi koti alkaa olla jo lähes valmis, pääsimme muuttamaan kuun vaihteessa. Vielä kodissa riittää sisällä viimeisteltävää rakentamisen suhteen, kuten muutamia puuttuvia listoja, vaatehuoneiden hyllyjen asennusta, keittiön viimeistelyä parin puuttuvan oven sekä välitilan lasin lopullisen asennuksen osalta. Sisustamisen suhteen tehtävää riittää enemmänkin, mutta se on hyvinkin mieluisa osa-alue. Sauna valmistui tänään, jota saunafriikkinä olen odottanut paljon. Merkittävin viimeisteltävä osa-alue on kodinhoitohuone, sillä puuttuvan pöytätason vuoksi emme ole saaneet kodinkoneita eli pyykinpesukonetta, kuivausrumpua tai -kaappia toimintaan. Ensi viikon alussa saapuu pöytätaso neljännen kerran, joten toivottavasti se voidaan jo virittää paikoilleen ja saamme koneet käyntiin. Erityisesti lapsiperheessä pyykinpesu on tärkeä komponentti, kun vaatekertoja saattaa mennä parhaillaan kolmekin erää päivän aikana vaihtoon :/. Rakentaminen sujui ilman suurempia vastoinkäymisiä, joten jos ne olivat tullakseen, oli niiden aika ilmeisesti nyt. (Ps. Kiitos ystäville pyykinpesukoneen käyttötarjouksista sekä niiden käyttömahdollisuudesta :)!

Kodinhoitohuoneen paneeliseinä valmistui noin viikko sitten, laaduntarkkailija kuvassa <3


On ollut palkitsevaa saada asettautua pikku hiljaa yhdessä perheenä uuteen kotiin. Kulunut vuosi on ollut kiireinen ja eräänlainen päätös projektin suhteen on käsillä. Kun laatikot ja jätesäkit oli kannettu kotiin, meni meillä muutama päivä pääasiassa levätessä loppurutistuksesta. Rakentaminen projektina on ollut kokemuksen arvoinen. Kevät ja kesä sujui nopeasti, kun rakentaminen oli alku- ja keskivaiheessa. Projektin käytännön toteuttaminen oli uutta, joten innokkuus oli tällöin suurimmillaan. Lisäksi vuoden ajankohta antoi energiaa valoisuudellaan. Kun taas syyspimeät koittivat ja projektia oli jo takana kahdeksan kuukautta projektin suhteen alkoi hetkellinen väsymys ja turhautuminen hiipiä meidän molempien mieliin. Kuitenkin viikot vierivät nopeasti arjen keskellä sekä odottaessa kotiin pääsyä. Näin jälkeenpäin rakentamisen ollessa lähellä päätöspistettä olemme esittäneetkin itsellemme kysymyksen, lähtisimmekö uudelleen projektiin, jos kelloa ja almanakkaa saisi käännettyä taaksepäin eli vastasivat odotukset todellisuutta tai voisimmeko vielä ryhtyä tällaiseen savottaan uudestaan? Molemmat olemme samalla kannalla, että tarpeen mukaan voisimme ryhtyä. Rakentaminen vaatii paljon aikaa, tarmoa, hermoja sekä kykyä joustaa, mutta lopputulema palkitsee.



Joulua rauhoitumme viettämään yhdessä kotiin lasten ja karvakorviemme kanssa <3. Suunnitelmissa on kerätä energiaa tulevaa vuoden vaihdetta ja vuotta varten lepäämällä, ulkoilemalla, nauttimalla hyvästä ruoasta sekä viettämällä yhdessä aikaa perheenä pitkän projektin jälkeen, jolloin yhteistä aikaa ei juurikaan ollut.
 
Ihanaa joulunalusaikaa teille kaikille <3!


1 kommentti: