lauantai 4. helmikuuta 2017

Pitsaperjantai


Päätimme tehdä yhdessä pitsaa perjantai-iltana ja kokeilla leivinuunia pitsan paistamiseen tässä yhteydessä. Pitsakiven hankinta on ollut harkinnassamme, mutta tällä kertaa teimme pitsat pellille. Myös esikoinen halusi osallistua mukaan pitsapohjan leivontaan ensimmäisen kerran. Pohjan valmistimme durumvehnäjauhosta, jolloin mielestäni taikinan käsiteltävyys helpottuu ja maku on todella hyvä.

Pidän paljon kasviksista, joita pyrin käyttämään mahdollisimman runsaasti ja näin ollen yksi pellillinen olikin tomaatti-ananas-sipuli-mozzarella pitsaa. Mies ja esikoinen valitsivat kahden muun pellillisen täytteet. Pitsan teko eteni verkkaisesti kuopuksen kuumeillessa ja luonnollisesti vaatiessa oman huomionsa sen vuoksi, mutta valmista tuli omalla ajallaan.


Koska teimme pitsoja yhteensä kolme pellillistä, on myös lauantain ruoka valmiina ja näin ollen ruoanteosta vapaapäivä tiedossa :). Pitsat maistuivat todella hyvältä pellillekin tehtynä. Entä te; oletteko käyttäneet pitsakiveä sähkö- tai leivinuunissa ja mitä mieltä olette, onko siinä sitä jotain, joka saa pitsan maistumaan vielä paremmalta?

Rentouttavaa viikonloppua :)!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti