torstai 19. toukokuuta 2016

Miau! Esittelyssä täpläturkkiset perheenjäsenet



Lupasin edellisen postaukseni yhteydessä, että esittelen teille rakkaat kissamme Fasun ja Tikin. Sekä minun että mieheni lapsuudenkodissa oli maatiaiskissoja, jonka vuoksi me molemmat rakastamme kissoja ja haaveilimme niiden ottamisesta perheeseemme. Olen erittäin eläinrakas, jonka uskon juontavan juurensa lapsuudenkotiini maalle, jossa perheessämme oli kissojen lisäksi muun muassa lampaita, kaneja ja koiria.

Tutkiskelimme erilaisia kissarotuja ja ihastuimme bengalikissaan sen luonnehdinnan ja leopardimaisen ulkonäön vuoksi. Yleisesti bengalikissan todetaan olevan luonteeltaan sosiaalinen, seurallinen, vilkas ja ihmisrakas. Voin todeta, että nämä kuvaukset pitävät paikkansa ainakin meidän täpläturkkisten kissojen osalta. Fasu (Fairytale, Starglitters Bengals) on noin 3,5-vuotias tyttökissa, joka muutti kotiimme tammikuussa 2013. Ohessa on muutamia kuvia pentuajalta.






Fasu on kehruukone, joka rakastaa oleilua kanssamme sohvalla iltaisin, käpertymistä jalkojen vierelle öisin, aamuisia hellyyshetkiä kainalossa ja leikkimistä. Luonteeltaan neiti täpläturkki on utelias tarkkailija ja todellinen seuraneiti. Se pitää myös vessan vesihanasta juomisesta sekä ulkoilusta, mutta valitettavasti myös omistajiensa juoksuttamisesta karatessaan narusta... Tämä kissa-hiiri leikki kestää yleensä noin tunnin, jonka jälkeen sen on mukava väsyneenä antautua kiinni otettavaksi ja päästä valmiin ruoka-annoksen äärelle kotiin. Fasu jännittää matkustamista ja kassien pakkaamisen aloituksen yhteydessä se usein piiloutuukin sängyn alle.




,







Tiki (Tiny Ninja, Targaryens bengalit) on noin 3-vuotias poikakissa, joka muutti perheeseemme kesällä 2013. Ohessa on muutamia kuvia Tikistä pentuna.






Tiki on erittäin ketterä ja nopea kissa, joka rakastaa kiipeilyä kodin korkeimmille tasoille ja ulkona puihin sekä katoille. Viimeksi käydessämme vanhempieni luona pääsi Tiki livahtamaan omakotitalon ullakolle kattovilloihin...Joten kaikenlaista puuhaa tämä herra täpläturkki keksii.






Tiki rakastaa lämpöä; uunin päällä köllöttelemistä ja saunomista. Se saattaa olla perheestämme pisimpään saunassa jäämällä vielä lauteille jälkilöylyihin muiden jo saunottua. Tiki ei jaksa hätkähtää pieniäkään vieraita lapsia, vaan se on hyvinkin sopeutuvainen. Tiki herää aikaisin aamuyöstä tarkkailemaan ympäristöä. Jos aamupala on herra täpläturkin mielestä kovastikin myöhässä aikataulusta, se myös tarvittaessa ilmoittaa sen  kovaäänisen naukumisen ja vaatekaappien ovien kaapimisen avulla.








Ystävyys näiden kissakaverusten välillä ei syttynyt heti, vaan vasta lähdettyämme kyläilemään mieheni vanhempien kesämökille eli puolueettomalle maaperälle. Tikin pudotessa yläkerran portaita pitkin alas, heräsivät Fasun ystävyyden vaistot ja sen jälkeen ne hyväksyivät toisensa. Nyt nämä rakkaat kissaystävykset, pariskunta, ovat toistensa tuki ja turva, mutta toki ne välillä myös muistavat ottaa tassullista mittaa toisistaan.









Fasusta ja Tikistä saa aina seuraa tehdessä koti- tai paperitöitä, vaikka sitä ei välttämättä aina haluaisikaan. Fasu ja Tiki ovat osa perhettämme. Pian ne pääsevät nauttimaan omasta kissatarhasta tulevassa kodissamme, jossa voivat viettää kesäpäiviä. Tällöin omistajienkaan, toisin sanoen palvelijoiden, ei enää tarvitse kuntoilla tyttökissan karkausreissujen perässä :)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti