maanantai 11. huhtikuuta 2016

Kevään juhlat


Tänä keväänä olemme saaneet järjestää kahdet juhlat lastemme kunniaksi: kastetilaisuuden ja esikoisemme syntymäpäiväjuhlat. Esikoisemme syntymäpäivää juhlimme kahdessa osassa, kastetilaisuuden yhteydessä lähisuvun ja kuopuksen kummien kesken sekä erikseen ystävien kanssa. Kastetilaisuuden järjestimme Kuokkalan kirkon tiloissa, koska emme olisi sopineet juhlimaan väliaikaisessa kodissamme tilanpuutteen vuoksi. Kuokkalan kaunis ja valoisa kirkko on rakennettu kuusi vuotta sitten ja sen tilat sekä keittiön puitteet olivat erinomaiset. Kahden pienen lapsen äitinä koin tilaisuuden järjestämisen ulkopuolisissa tiloissa erittäin hyväksi. Tällöin ei tarvinnut huolehtia kodin järjestelyistä juhla-aamuna. Kukat tilasimme paikallisesta Minnan Ruusupuu kukkakaupasta, josta otimme kukat myös esikoisen kastetilaisuuteen kaksi vuotta sitten. Alun perin toivoin kukkakimppuihin lajikkeiksi ruusuja, pioneja ja hortensioita. Valitettavasti pioneja ja hortensioita ei ole tarjolla tähän vuoden aikaan, joten päädyin ruusujen ja krysanteemien lisäksi jaloleinikkiin, joka muistuttaakin pionia ulkonäöltään.

Juhlat aiheuttavat aina pohdintaa ja suunnittelua siitä, mitä herkullista tarjotaan juhlaväen vatsojen täytteeksi. Kastetilaisuudessa päädyimme pääosin konditorian tuotteisiin; kolmeen voileipäkakkuun ja täytekakkuun. Mieheni sukulainen on leiponut suvun jokaisen uuden tulokkaan kunniaksi perheelle riisipiirakoita. Tarjosimme saamiamme piirakoita kastetilaisuudessa, joihin mieheni äiti valmisti lohilevitteen. Itse valmistin valkosuklaajuustokakun ja mansikkamelban, jota on ollut tarjolla myös häissämme ja esikoisemme ristiäisissä. Suolaiseksi valmistin Välimeren piiraan Hellapoliisin ohjeella ja munavoin riisipiirakoille. Lisäksi tilaisuudessa oli tarjolla vaaleanpunaisia pikkuleipiä sekä irtokarkkeja ja isäni valmistama Tiikerikakku.





Esikoisen syntymäpäivää juhlimme myöhemmin ystävien kesken kotona. Tällöin tarjolla oli valmistamaani täytekakkua, croissant -kransseja, nakkipiiloja sekä Mars-riisimuromakeisia. Täytekakun täytteenä olivat raikkaat vadelma-vanilja- ja valkosuklaa-vanilja täytteet, joiden reseptit löytyvät Kinuskikissa -sivulta. Nopeasti valmistuvat croissant -kranssit valmistin Pienet herkkusuut -blogin ohjeella. Hellapoliisi -sivun Mars-riisimuromakeiset reseptin mukaan valmistetut suklaiset herkut maistuivat niin pienille kuin isoille juhlijoille. Lisäksi juhlissa oli naposteltavana popcorneja, maissinaksuja, pikkuleipiä, karkkeja ja viinirypäleitä sekä juotavana kahvin, teen ja mehun lisäksi raikasta alkoholitonta boolia.



Juhlia on ihana suunnitella ja muistella jälkikäteen. Valitettavasti itse juhlat ovat liiankin pian ohitse, mutta juhlien tunnelmiin on ihana palata uudestaan muistojen ja juhlista napattujen valokuvien katselemisen muodossa.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti