perjantai 15. huhtikuuta 2016

Uuden kodin suunnitelmat


Haaveilimme omakotitalosta pitkään, erityisesti omasta pihasta ja pihatöistä, ulkoilutarhasta kissoillemme, tulisijasta ja ylipäänsä lisätilasta. Omakotitalon hankintasuunnitelmat ajankohtaistuivat perheemme koon ja sen myötä tilan tarpeen kasvaessa. Myimme asunto-osakkeemme rivitaloyhtiöstä ja muutimme väliaikaisesti vuokralle kerrostaloon. Aluksi etsimme valmista omakotitaloa, mutta hakukriteereitämme vastaavia kohteita ei kuitenkaan ollut myynnissä. Sen myötä päädyimme katselemaan myös tonttia, jolle voisimme rakentaa talon. Toivoimme, että tontti sijaitsisi hyvien kulkuyhteyksien varrella ja viihtyisällä alueella, jossa on jo asutusta. Löysimmekin mieluisan tontin julkaisemamme netti-ilmoituksen kautta ja teimme päätöksen rakentamisesta.

Tontilla kasvoi täyspuusto, joka on kaadettu pois metsurin toimesta tänä keväänä. Valtaosa puista vietiin tontilta pois ja lopuista puista mieheni sekä appeni ovat tehneet polttopuita tulevaan takkaleivinuuniimme kylmiä talvi- ja syysiltoja varten. Polttopuut ovatkin lähes valmiina tuleville vuosille. Valitettavasti polttopuiden teon yhteydessä sattui myös harmillinen tilanne, kun mieheni oli menettää etusormensa pään työskennellessään vesurilla tontilla. Onneksi ennuste parantumisen suhteen näyttää hyvältä tällä hetkellä!





Talopaketin valintaa edelsi aktiivinen useamman kuukauden mittainen suunnitteluvaihe, jonka aikana suunnitelmat talomme pohjapiirustuksesta ehtivät muuttua useasti. Teimme päätöksen talon valmistajasta sekä erinäisistä urakoitsijoista hiljattain. Päädyimme Kodikas–Talot suurelementteihin, jotka valmistetaan Alfa-Kodikas Talot yrityksen tehtaalla Suolahdessa. Koemme yrityksen paikallisuuden etuna. Meitä miellyttää erityisesti tulevan talon ulkonäkö ja talon valmis pohjapiirustus, johon teimme muutamia muutoksia. Tuleva kotimme on kahteen kerrokseen rakennettava kompakti kokonaisuus, joka sijaitsee lyhyen matkan päässä kaupungin keskustasta.

Rakentamisen aloitamme tänä keväänä. Mieheni rakentaa kirvesmiehen apuna töiden ohessa ja loman aikana mahdollisimman paljon. Vastaavasti minun vastuullani on arjen asioiden hoitaminen kotona. Rakennuksen valmistumisajankohta ajoittuu loppusyksyyn, jota odotamme jo kovasti! Nyt olemme päässeet tekemään jo joitakin valintoja myös tulevan sisustuksen suhteen, mutta päätöksiä tulee vielä tehdä muun muassa kalusteiden ja sisäportaiden osalta lähiaikoina. Palaankin muun muassa näihin asioihin tulevissa postauksissani :)!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti