perjantai 22. huhtikuuta 2016


Kodikkuutta ja nostalgiaa!


Aloitimme tulevan kotimme suunnittelun viime syksynä. Suunnitteluvaihe kesti useita kuukausia ja talon pohjakuva ehtikin muuttua kerran, jos neljännenkin. Aluksi harkitsimme korotettua puolitoistakerroksista taloa, mutta lopulta päädyimme kuitenkin kaksikerroksiseen ratkaisuun. Kodin huonejärjestelyjen suhteen meillä oli kuitenkin selkeä päävisio; alakerrassa ovat olohuone, keittiö, kodinhoitohuone, kylpyhuone, sauna, vessa sekä televisiohuone. Vastaavasti yläkerrassa ovat makuuhuoneet, vaatehuoneet sekä kylpyhuone. Lopulta löysimme tontillemme hyvin soveltuvan Kodikas-Talot 138 mallin pohjakuvan. Teimme siihen muutamia muutoksia. Lisäksi arkkitehti esitti ammatillisen näkemyksensä muun muassa ikkunoiden sekä niiden sijoittelun suhteen ja piirsi lopulliset tulevan kotimme kuvat. Pitkällisen suunnitteluvaiheen jälkeen oli palkitsevaa saada kotimme pohjakuvat ja nähdä, millaiselta lopulliset sekä pohja- että julkisivukuvat näyttävät.
                                          
Pohtiessamme kodin erilaisia ratkaisuja pyrimme huomioimaan arjen toimivuuden esimerkiksi sisäänkäyntien sijaintien ja säilytystilojen osalta. Toiveenamme oli, että perhe voi viettää yhteistä aikaa yhtenäisessä olohuone- ja keittiötilassa sekä lisäksi televisiohuone sijaitsisi lähellä. Vastaavasti yläkerrassa jokaisella on mahdollisuus levätä rauhassa ilman alakerrasta kantautuvia ääniä. Keittiössä ja kodinhoitohuoneessa sijaitsevien toimintojen järjestykset ovat muuttuneet kuvista jonkin verran matkan varrella.
















Lopuksi kerron teille vielä tämän viikon nostalgisesta vierailustamme! Saimme hiljattain tietää, että tulevan kotimme lähellä sijaitsee perinteikäs 50-luvulla perustettu kotileipomo. Teimmekin visiitin pieneen leipomoon keskiviikkona. Satuimme paikalle oikeaan aikaan, sillä saimme mukaamme uunituoretta ruisreikäleipää. Tuoretta ruisleipää voi ostaa leipomosta sekä maanantaisin että keskiviikkoisin. Ostimme samalla myös muita maistiaisia, kuten levylihapiirakkaa ja appelsiiniviineriä. Makuelämys oli taattu!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti