lauantai 30. huhtikuuta 2016

Keittiösuunnitelmia ja tulisijan valintaa


Neuvottelimme tulevan kotimme kiintokalusteista, kodinkoneista ja tulisijasta useiden yritysten edustajien kanssa. Mielestämme tämä oli kannattavaa, koska siten saimme usean alan ammattilaisen näkemyksen suunnitelmistamme. Samalla saimme kartoitettua hintatasot. Keittiömme on malliltaan L-muotoinen. Toisella seinustalla sijaitsevat jääkaappi, pakastin, mikro, ylä- ja alakaapistot sekä yhtenäinen pöytätaso. Välitilassa on pitkä ja kapea ikkuna. Vastaavasti toisella seinustalla ovat erillisuuni, liesi, astianpesukone, keittiöallas, kuivauskaappi, jäteastiakaappi, pöytätaso ja yläkaapit.

Inspiraatiokuvia kuva 1 ja kuva 2

Meillä on ollut selkeä näkemys keittiökalusteiden materiaalista ja väristä; kiiltävät ja valkoiset kaapistot. Koemme, että valkoinen on väriltään ajaton valinta. Lisäksi valkoinen ja kiiltävä materiaali avartavat ympäröivää tilaa ja heijastavat valoa kauniisti. Olemme hiljattain tehneet päätöksen kalusteiden toimittajan suhteen, keittiö-, kodinhoitohuone- ja vessakalusteet otamme Puustellista. Keittiön kalusteet ovat Moderni Supergloss mallistoa. Toiveenamme oli, että keittiön kaapistoissa ei ole vetimiä, joten kaapit toimivat pumppumekanismilla. Keittiön pöytätasoksi valitsimme valkoisen laminaatin. Keittiön välitilan osalta meillä on valinta vielä tekemättä, mutta väriltään se tulee olemaan joko valkoinen tai harmaa.

Keittiösuunnitelman osalta pohdimme eniten keittiöaltaan paikkaa sekä liesituulettimen mallia. Päädyimme sijoittamaan altaan ja astianpesukoneen lähelle uunia, jotta vesipiste sijaitsee lähellä keittiöliettä laitettaessa ruokaa. Näin saimme myös maksimoitua yhtenäisen pöytätilan määrän keittiössämme. Lisäksi pidämme siitä, että esimerkiksi ruoan laittamisen tai leipomisen yhteydessä voi samalla halutessaan katsella ulos ikkunasta. Liesituulettimen osalta harkitsimme valkoista pyöreänmuotoista-, kaapistoon integroitua- tai valkoista Savo liesituuletinta. Lopulta päädyimme Savo liesituulettimeen, koska se miellytti meitä eniten ulkonäkönsä puolesta. Lisäksi päätökseemme Savon liesituulettimen suhteen vaikutti käytännöllisyys, koska se on teknisiltä ominaisuuksiltaan tehokkain liesituuletin vaihtoehdoistamme.

Kodinkoneiksi valikoituivat saamamme Rakennusmessutarjouksen myötä Boschin koneet; integroitu astianpesukone, erillisuuni, liesitaso, mikroaaltouuni, jääkaappi ja pakastin. Kodinkoneet ovat väriltään valkoiset.


Olemme haaveilleet pitkään omasta tulisijasta, joka toimii tunnelman luojana ja jossa voi valmistaa ruokaa. Sen vuoksi tulisija onkin ollut yksi tärkeimpiä päätöksiämme tulevan kotimme suhteen. Tulisijan osalta vaihtoehtoinamme olivat Uuniseppien moderneista malleista Alppi, Riekko ja Sanna takkaleivinuunit. Päädyimme Uuniseppien Riekko takkaleivinuuniin sen lämpöarvon, ulkonäön ja mittojen vuoksi. Materiaaliltaan tulisijan pinta on kiiltävää valkoista laattaa. Leivinuuni sijaitsee keittiöön ja vastaavasti takka olohuoneeseen päin.

On mielenkiintoista pohtia erilaisia sisustusratkaisuja, mutta samalla myös huojentavaa tehdä päätöksiä eri osa-alueista. Päätösten tekemisen jälkeen tuntuu siltä, että olemme taas yhden pienen askeleen lähempänä uutta kotiamme. Kun päätökset eri osa-alueista on tehty saamme myös keskittyä itse konkreettiseen tekemiseen eli rakentamiseen kesällä, kun sen aika koittaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti