sunnuntai 12. kesäkuuta 2016


Kodin rakentaminen

Ajattelin kertoa teille hieman tilannekatsausta siitä, kuinka kodin rakentaminen on edennyt. Erilaisten lupakuvien ja rakennusluvan saamisen jälkeen kodin rakentaminen on ollut konkreettisesti käynnissä noin kahden ja puolen kuukauden ajan. Maaliskuussa metsuri kaatoi täyspuuston, huhtikuussa tehtiin polttopuut ja maatyöurakoitsija kävi kaivamassa pintamaat tontilla.

Toukokuussa maalämpöurakoitsija kävi poraamassa maalämpökaivon ja asentaja laittamassa maalämpöputken. Toukokuun puolen välin jälkeen alkoi perustusten tekeminen; talon ja autokatoksen anturamuottien valmistaminen ja anturoiden valaminen. Kesäkuun puolella on asennettu sadevesiputket ja tehty ulkopuoliset eristykset, putkimies asentanut vesijohdot ja viemärit sekä täytetty pohjat hiekalla.





















Tontilla ovat maatyöt loppusuoralla. Suuria yllätyksiä ei onneksi tullut eteen vielä tässä rakentamisen vaiheessa. Talon pohjan alla oli kallio, mutta sitä ei tarvinnut kuitenkaan louhia, koska talon korot olivat riittävät. Talo seisoo siis jykevällä maaperällä :). Tontilta löytyi odotetusti paljon kiviä, jotka hyödynnettiin pihasuunnittelussa. Talon takapihan terassilta avautuu kivimuuri, etupihalla on kivimuuri ja iso osa kivistä haudattiin autokatoksen perustusten alle. Jätämme myös muutaman ison tasaisen kiven elementiksi pihalle. Näin ollen saamme toivomamme yhtenäisen ja tasaisen takapiha-alueen. Olemme suunnitelmaan hyvin tyytyväisiä ja mielessämme on jo useita erilaisia ajatuksia pihan osalta.

Kivimuurin rakentamista

Muutama kivi löytyi ... Tässä yksi kivi kasoista
Oman kodin rakentaminen siis edistyy hyvää vauhtia. Rakentaminen ja arki on ollut aikalailla sitä, mitä odotimmekin sen olevan. Vaikka paljon tehtävää on vielä edessä, on tämä vaihe ollut aikataulullisesti todennäköisesti haastavin etappi. Tietyt vaiheet tulee olla ajallaan tehtynä, jotta esimerkiksi ennakkoon aikataulujen suhteen sovittu maansiirtourakoitsija pääsee tekemään työtään tai lattianvalaja voi edetä tehtävissään. Mieheni on urakoinut ahkerasti sekä töissä että vapaa-ajallaan tontilla viimeisten viikkojen ajan pääasiassa joko yksin tai välillä yhdessä kirvesmiehen kanssa.

Tänä viikonloppuna onkin pitkästä aikaa vapaa viikonloppu yhdessä koko perheen kanssa. Minä ja lapset olemme pitäneet sairastupaa kotona alkuviikon, nyt kesäflunssasta toipuminen on jo hyvällä mallilla. Viikonloppusuunnitelmissa on rakentamista; lattiaeristeiden asentamista perjantaina, lauantaina ja sunnuntaina. Lattialämmitysputkien asentamiseen saamme talkooapua suvustani sunnuntaina. Rakentamisen lisäksi olemme pyrkineet nauttimaan niistä pienistä arjen yhteisistä hetkistä yhdessä perheen kanssa, joita ennätämme viettää. Esimerkiksi eilen lauantaina päätimme käydä yhdessä Viherlandiassa lounaalla.

Miehen nappaama kuva iltahommista eristeiden parissa; kodin rakentaminen jatkuu ...

Piirakkaa urakoitsijoille sunnuntai kahville :)
Ensi viikolla erinäiset urakoitsijat valavat lattian, asentavat kattotuolit ja valmistavat katon, jonka jälkeen saapuvatkin suurelementit. Tässä tiivistettynä, mitä tulevan oman kodin rakentamisen osalta on tapahtunut tähän mennessä.

Kesäistä sunnuntaita blogin seuraajille!




4 kommenttia:

  1. Meillä oli suht samassa vaiheessa talo kaksi vuotta sitten. Tsemppiä rakentamiseen!

    VastaaPoista
  2. Millainen pohjapiirros teillä on? En ainakaan huomannut täällä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kysymyksestä, pohjapiirroksesta kerroin hieman oheisessa postauksessa;

      http://kodikasarki.blogspot.fi/2016/04/kodikkuutta-ja-nostalgiaa-aloitimme.html

      Poista