keskiviikko 22. kesäkuuta 2016

Talon elementit saapuivat!

Talon elementtien saapumista edeltävänä iltana en malttanut mennä nukkumaan ajoissa. Ensirakentajana minua kieltämättä jännitti paljon tuleva päivä; miltä talo tulee konkreettisesti näyttämään, pysytäänkö aikataulussa elementtien ja katon asennusten suhteen ja ylipäänsä meneehän kaikki hyvin maaliin asti. Kun uni ei tullut, vaikka yleensä unta ei tarvitse odotella saapuvaksi iltaisin, siivosin, pyykkäsin ja aloitin suunnittelemaan tätä postausta sekä odottamaan miestä tulevaksi kotiin. Mieheni slammasi 3/4 osaa talon perustuksista aamulla, kävi välissä tekemässä työvuoron ja meni vielä tekemään slammauksen loppuun asti ilta- / yöpuhteena. Touhuamisen ohessa myös mieheni totesi jännittävänsä ja erityisesti sitä, että meneehän kaikki myös projektin tässä vaiheessa hyvin.

Saimme sentään onneksi nukuttua muutaman tunnin ennen pitkään odotettua päivää. Illalla nukkumaan mennessä muistui mieleen lapsuuden tuntemukset; miltä tuntuikaan odotella ja jännittää joulupukkia tulevaksi kylään aattopäivä, miltä tuntui mennä nukkumaan aattoa edeltävänä iltana. Se tuntui juuri tältä :)! Kissamme vaistosivat jotain olevan tekeillä ja Fasu vaikutti jo hieman kärsimättömältä nukkumaan menemisen odottamisen suhteen :D

Fasu bengalikissa ihmeissään, "miksi täällä ei nukuta?"
Talon elementit saapuivat tänä aamuna. Mieheni lähti tontille varhain ja minä sekä lapset menimme tontille heti, kun aamutoimet oli tehty. Myös esikoisemme odotti aamua kovasti. Kerroin hänelle jo edellisenä iltana, mitä seuraavana päivänä tulee tapahtumaan. Aamulla hän totesikin heti herättyään; isi, iso kone, uusi talo!

Arvio talon elementtien asennukselle oli 1,5-2 päivää. Suunnitelmana oli pystyttää elementit ja katto paikoilleen säältä suojaan ennen juhannusta. Sää oli onneksi suosiollinen; ei satanut, mutta ei ollut tukalan kuumakaan. Kuvia tuli otettua paljon sekä kameralla että matkapuhelimella. Päivä alkoi nostamalla katto perustusten päältä lepäämään tielle pystytyksen ajaksi.



Talon elementit saapuivat ja niiden asentaminen alkoi katon siirtämisen jälkeen

Tämän jälkeen alkoi alakerran elementtien pystytys, jossa kesti arviolta kolme tuntia eli urakka eteni nopeasti. Vein taukokahvit mukanani tontille. Välillä kävimme lasten kanssa lähipuistossa ja kotona. Puolisoni oli elementtiasentajien apuna paikan päällä koko päivän. Yläkerran elementtien asennus oli kestoltaan noin kahden ja puolen tunnin mittainen ja katon asentaminen vei noin kaksi ja puoli tuntia.


Taukokahvit



Ohessa on kuvia lopputulemasta; elementit ja katto ovat paikoillaan. Talossa jatkuvat sisäpuoliset asennustyöt vielä huomenna. Projekti konkretisoitui entisestään, kun talo seisoo nyt paikallaan. Kokonaisuus vastaa odotuksiamme :). Mutta paljon on vielä tehtävää siihen vaiheeseen asti, että saamme kantaa huonekaluja uuteen kotiin, joten kerrottavaa riittää teille seuraajille myös tulevaisuudessa :).












Ei kommentteja:

Lähetä kommentti